Natuur

Doornpanne

Geleide wandeling in natuurreservaat Doornpanne met aandacht voor fauna en flora. De Doornpannewandelroute doorkruist het 200 ha grote natuurgebied De Doornpanne. Het pad vertrekt in het bezoekerscentrum in Koksijde en brengt je naar de Hoge Blekker, de hoogste duintop (33 m) van de Kust. Je hebt er een prachtig zicht over de duinen en het achterliggende polderlandschap. Via de Schipgatduinen bereik je het strand. Bij helder weer kan je van op de hoge zeereepduinen een groot deel van de kustlijn zien. Je eindigt de tocht via de residentiële verkavelingen van Sint-André en Witte Burg.

Elke eerste zaterdag van de maand, vanaf 14u00, bezoekerscentrum Doornpanne, Doornpannestraat 2, Oostduinkerke

 

RENT A GUIDE

Bij "Rent a Guide" kun je goedkoop en kort op de bal een gids huren om de Westhoek te verkennen. "Rent a Guide" is gespecialiseerd in zeer persoonlijke en op maat gemaakte rondleidingen en daguitstappen voor kleine groepen of zelfs individueel.

 

MANEGE DE DRIE VIJVERS

Adinkerke

De manège is ideaal gelegen, aan de Franse grens,midden in de weidse polders en op een boogscheut van duin, bos en strand. De ideale ontspanningsplek!

 

VBNC DE NACHTEGAAL 

De Panne

In het Vlaams Bezoekers- en Natuureducatiecentrum De Nachtegaal kan u op een leuke, actieve en boeiende manier kennis maken met de zee, het strand en de duinen.

 

GOLF DE DUNKERQUE 

Grand Littoral Coudekerque

Na een opwarming in de verrassende driving-range met 46 afslagmatten waarvan 8 op het dak, kunnen de golfers -welke HCP ze ook hebben- op verkenning gaan in een indrukwekkend patchwork van uitzonderlijk grote afslagplaatsen en brede fairways met lichte bochten. De vormgeving van deze baan doet denken aan de architectuur van de welbefaamde Vauban.

 

THE BOWLING STONES 

De Panne

22 professionele bowlingbanen, pool , games

 

THE OUTSIDER COAST

The Outsider-Coast beschikt over een heel gamma van outdoor activiteiten aan de kust, zoals: duinoriëntatie, kajak, kickbike, kiteboarden, kiting, strandsporten, windsurfen, zeekajak, zeeraften, zeilwagenrijden,...

 

DE NELE  ZEILTOCHTEN OP ZEE

Voor sportieve zeilers, stille genieters en zakenrelaties waarmee u een toekomst wil opbouwen. Voor collega’s met wie u al jaren samenwerkt, vrienden met wie u binnen uw vereniging geschiedenis schreef of dat ene familielid dat in het zonnetje gezet moet worden...

 

LAZEF - LANDELIJKE ZEILWAGENFEDERATIE

Een door het Bloso erkende sportfederatie met zetel in De Panne. Hun activiteiten bestaan voornamelijk uit de organisatie van initiaties zeilwagenrijden voor scholen, groepen en bedrijven.

 

SHOREBREAK 

Oostduinkerke

Sportieve strandactiviteiten. Een zee van mogelijkheden waarbij de actieve fun en het groepsgevoel primeren.

 

HELI PROMOTIONS 

Diksmuide

Heli Promotions is een uniek helikopter bedrijf in de vlaamse westhoek, gespecialiseerd in luchtdopen met helikopters, opleiding tot helikopterpiloot, digitale luchtfotografie met internetsysteem, toeristische vluchten over de kust en de vlaamse steden.